Monday, 21 March 2011

Orang Gila Punya Pasal

Hye semua..!Hmm nampkanye cuaca agak baik di Dungun lah..~
Tapi cuaca je baik..tak semestinye bende yang akan berlaku tu baik kan..~Xd
Harini kan..cis..sedih sungguh la..
Depan blok rumah saya,di tingkat 4 rasewnye..ade lah orang gila duduk..
kenal tak org giler..?crazy people tuh la..
Entah apa lah ttibe mamat 'gila' tu baling bende kt bawah dan paling sadis nye..!
kt bawah tu tempat parking..!
And sebiji kene kt kereta Camry daddy aku..
Mashaallah,sabar2..aku rasa cam nak naik and bertikam lidah ngan orang tuh!
the situation happen veryfast like a flash!
Nak tau apa dia baling?Penyapu[smpi terbelah dua penyapu tau],helmet..
Jiran2 semua sudah suruh alihkan kereta..mmg la..
Beberapa tahun lalu[mengikut cerita jiran2]
Orang gila tuh penah juga mengamuk and sampai baling MESIN BASUH
kene kat kereta..!bayangkan,dia bukannye tau apa..mesin yang berat tu dia
campak kt kereta org dari tingkat 4..!x gile ke namanye tuh.]
Tapi still skrg org tuh still kt sini coz polis tutup kes..
Then dia buadd hal lagi setepek kene kt kereta ayah aku!!
Bumbung tu adalah kemek sket..pastu dekat cermin tu,die punye getah terkopak
sedikit.dalam hati aku bersyukur lah sangat
Helmet yang orang gila tu baling tak kena cermin..
!!!(!)AMIN..
jiran rumah sebelah dorg lagi naya..!Orang gila tu tendang pintu smpi
pintu tu tok leh guna lagi..dapat bayangkan x..?
Pastu jiran orang gila tu pom call 999
no ape tu?makwe die ke..?apalah..!no polis la..
pastu polis datang and pulang..sb wkt tuh dah nk dkt solat jumaat..
Petang tu,sekitar kol 4..polis datang lagi and cakap ngan orang gila tu..
Mungkin polis tu nak bawa orang gila ke balai polis kot.
siap bawak van lagi..!
Mula2 dengar lah jugak suara o.gila tu cam ngamok.Tapi akhirnye
aku tengok polis tu berjaya gari[rasanya]orang G.tu..
So,moral of the story is..berhati-hati kerana Malang Tak Berbau..
Tau sebab apa saya ckp cam tuh..?
Tekalah..cepat..cepat..!hehe
Sebab malam sebelum kejadian tu,my family pegi Kuantan..
~shopping mopping~
Mlm tuh mmg tak dew parking langsung kecuali di tempat 'tu'..
So,parking jela..tak sangka pula org G tu buat pasal.selama ni
tak pernah pon..!
Hehe..k la..
Cerita pasal orang G ni mmg tak ber-kesudahan..sampai penat dah tangan ni
menaip!
Babye..!!
Wasalam
                     ...................see you when i see you................................
p/s :Kau jangan ingat,ko tu big boss kt ciniey..!!

 

Thanks For Reading

No comments: