Tuesday, 5 July 2011

Selumbar

Tahu apa itu selumbar ?? Tak tau ?? Sama jugak lah cam aku waktu mula-mula diperkenalkan selumbar ini.

Terima kasih banyak-banyak lah ye kepada Nadhrah,Farhana dengan Ummie kerana memperkenalkannya.. Tepuk tangak sket!! Clap...clapp..clapp
Bangger sekejap kan..? haha.. Meh aku nak cerita sikit cnew lah pengalaman orang kena selumbar ni!
Alkisahnya macam ni...

Aku tengok syok susun buku-buku lama dekat perpustakaan. Tiba2 je jari aku sakit. Nadhrah cakap tu duri halus. So,aku pon buat dunno jela. Aku kan budak jakun...erk. Sepanjang hari aku moody dan malas nak cakap jerk. Dah tangan sakit,mulut pon habis sakit nak bukak mulut.

Esoknya lagi lah pedih. Cikgu BI kami yang baik hati pulak kasi macam-macam kena tulis dekat black + white board. Lepas tulis tu lah baru aku start mengadu terfikir pasal tu dan tanya dekat Farhana. Dorang cakap tu selumbar.

Then mulalah aktiviti pakar bedah tak bertauliah iaitu berusaha nak keluarkan selumbar ni. Berkerut dahi ni. Haish ~ Nadhrah dengan baik hati nye cakap kalau tak keluarkan benda tu nanti tangan jadi bengkak,bernanah. Pergi hospital kena enjet lah. Aku kan fenin tengok darah. Nak nangis tapi tahan. Mungkin epidermis aku tebal jadi tak lah sampai nangis meleleh. Hahaha.

Lepas 30 min baru dapat keluar. Ekeleh,punyalah kecik ! Alatan yang digunakan pakar bedah tak bertauliah ialah pembaris 2 batang,jarum jahit dan gunting halus. Berani try ?? Cubalah.
Senang je kan. Tak payah pergi klinik berbayar tu. Tapi kena ramai orang la. Kalau setakat korang sorang nak keluarkan benda tu sorang-sorang,memang tak jadi.

Cakap pasal Selumbar ni saja dah 253 patah perkataan mengikut Microsoft Word.
So,aku undur diri ye.
p/sss : Nak tengok Ana Lu’Lu jap lagi.. Best nyer !! My favourite drama bersiri. Muahaha
Wasalam...

Thanks For Reading

2 comments:

diana said...

kalau kena tu jangan dibiarkan ..
takut bernanah macam kawan kamu kata tu la..
nak buat apa pun tak boleh..
sakit giler..

Idayu said...

Owh yeke..
terima kasih bagi info yg terbaru kpd sy :)