Monday, 8 August 2011

Oke Fine ! Kecewanya T _ T


Benda apa aku melalut petang ni. Oke .. terus sambung cerita .. kalau weekdays kan .. for sure lah TV3 OR TV2 OR ASTRO siarkan cerita best – best ! gempak –gempak gitu !
Dalam setiap cerita .. mestilah ada pelakon yang smart – smart sikit dan menjadi idaman kalbu. Aku punya lah semangat searching dekat Mr Google . Kenkununnye nak tu lah umur brape .. dalam tv Nampak macam sebaya je .. tengok –tengok ! hampeh ~ rupanya cerita tu dah expiry date dah ..
Antara watak yang menjadi idaman kalbu ….
Micheal Treanor


smart kan ? haha .. dia ni lah jejaka pertama buat aku jatuh hati waktu umur 8 tahun .. 
Dia berlakon dalam cerita 3 Ninjas . Waktu berlakon cerita ni umur dia lebih kurang 13 tahun.
First time ingat maybe dia ni tak lah jauh beza sangat 

TAPI  ...
BUT ....
cerita ni rupanya launch pada tahun 1992 beb ! aku tengok waktu 2005 ~
memang shakit sungguh hati ini .. patah dah musnah ~ eceh .. haha
lepas dok usha2 hari itu .. umur dia sekarang ni 32 tahun ! haha .. maaf - maaf !!

Gregory Smith

Yang mamat ni pulak berlakon dalam cerita Disney Zenom,girl of the 21st century .. cerita ni lauch pada 1999 tapi aku baru tengok dekat TV3 tahun 2011 ! homaigod ! mamat tu dah umur 28 tahun sekarang ni. Waktu berlakon tu umur 16 tahun.. 
ni muka dia sekarang .. muka dulu aku tak jumpa. Yang pasti time kecik hansem lagi ! hoho



Alexander Ludwig

Ni serius .. buat aku angau sebentar untuk tahun ini. Aku kenal dia lepas tengok cerita THE SEEKER ..
dalam cerita tu umur dia baru 16 tahun .. tapi sekarang dah 20 tahun. * lebih kurg la *
Aku rasa macam baru je tengok cerita tu minggu lepas
T _ T 
Cepat betul dia membesar erk ??
ni mesti pasal kes suka minum susu banyak -  banyak .. Aku tak suka susu..
Sebab tu lah still kontot semacam je
Cerita tu ada tahun 2007 .. tapi baru aku tengok tahun 2011..
hampeh

*gambar dia dalam umur 16 tahun

* gambar umur 20 tahun kot *

Muka dia ni cam bajet sikit .. dan aku tak suka orang bajet ..
tapi canew aku boleh terminat dia eh ??

whatever....

Kalau korang baca ni .. tak de 1 pon gambar orang korea yang katang-katang tu
Sorry ... aku tak minat korea .. 
setiap citerasa orang berlainan . Mungkin aku nampak dorg kat atas ni smart ..
bagi korang tidak..

Apa - apa pun ...
Aku nak tanya korang 1 soalan !

Adakah ini bermaksud Malaysia ni agak lambat dalam bidang penyiaran ? Yela .. cerita tu tahun 1999 .. tapi baru siarkan tahun 2011 .. cerita 2007 pon baru siarkan .. semua macam expiry date je.
Mujur yang dalam cinema tu kita semua dapat tengok waktu sewaktu macam orang di sana.

Apa - apa pun .. cerita lama tu pon best ! kaw - kaw lagi

p/ss : Entri ini penuh kegedikkan ye tuan - tuan dan puan -puan sekalian. Jika berasa lugha atau loya tekak .. sila pergi ke tandas secepat mungkin.

Orang mengandung tidak digalakkan membacanya ... *eh .. olok2 je.. rilek2

Harap maklum



Thanks For Reading

2 comments:

Hunnym Syot 美智子 said...

hahaa.. akak suke hero zenon tuw..
yup, mase mude nampak lagi nsem!! hehee :)


http://irsyanim.blogspot.com/2011/08/kelebihan-meminum-susu.html

Chempaka Sari said...

wah three ninjas!!! kat mana r nk download cerita ni... masa kecik dulu suka giler tgk!!!