Saturday, 20 August 2011

Social Net : Desperate ??



Hi girls . ladies , men , boy , Mr , Mrs and so on. Assalamualaikum to muslims.

Now heboh about girls always mengumpat at Facebook.. Act , it cause sebab girls can’t control temper. Jangan sebok nak tunding jari dekat orang la …
Tapi kali ni aku bukan nak cakap pasal mengumpat sambil menganyam ketupat ni. Its about ‘kejujuran’…
Bukan setakat kejujuran tapi terlampau jujur. Example … korang tulis status di FB

12.00 t/h : I couple ! jangan dengki taw !
12.30 t/h : I break ! sedih sangat (sambil berharap orang reply comment dan bagi    semangat)
12.40 ptg : I nak makan ! jom join sekali.
1.00 ptg : I kena marah dengan mama I ! sedihnya
1.05 ptg : kenyang !!
1.25 : Nak bukak blogger la..
1.30 : Entri di hupdate ~
1.35 : I nak nangis .. you nak pujuk ??


Hah ! amik ko … dah jadi macam diary lah pulak FB tu. Semua benda kau buat nak ditulisnya. Kalau setakat  biasa-biasa je tak pe la. Ni dah jadi diary harian aja aku tengok.

Automatik orang akan tahu apa yang kita alami sepanjang hari. Unless lah kalau kita ni ‘retis’ … nak jugak orang membaca dan mengomen nye.

Hey please .. don’t be too honest … major is the girls..
Setiap kali orang bukak pesbuk ada saja status yang macam diary. Lagi parah kalau setiap 10 min je update status. Doesn’t it look too desperate ?

I don’t say you .. and I don’t say me.. I don’t say anybody. But just look at yourself whether you are too honest or not.
Sebenarnye ada lagi ke hah orang peseng giniey ??


Thanks For Reading

No comments: