Friday, 12 August 2011

Tutorial Daftar Shoutmix

Hi ! Oke .. kali ni Idayu telah terajin untuk buat tuto. Ada sorang kawan aku dekat fb tanya. Act , aku tak berapa paham dia maksudkan apa. But i think she ask for tuto shoutmix. Harap-harap betul la.
Kalau tak betul pon. Orang lain boleh learn jugak kan kalau sesiapa yang tak reti tu ...

Ok jom .. START..
Mula -mula ... pergi >> Shout ! Shout ! <<
 Tekan CREAT SHOUTBOX



Isi setiap borang dekat atas tu


Then , tekan style and colour kalau korang nak tukar warna. Digalakkan tukar la.


Lepas siap edit shoutbox korang jadi menarik dan tertarik. Tekan SAVE



Pergi dekat setting balik ... 
Dan pergi tengok dekat EMBED CODE
amik code tu ye 

CARA LETAK KOD TERSEBUT DI BLOG

  1. Dashboard >> Design >> Add new gadget  >> Html java/script
  2. Ada ruangan di situ so paste kan kod shoutbox yang korang dah dapat tadi.


SAVE !

p/ss : Senang je kan ?? Kalau boleh setiap blog kena ada shoutbox.

Lepas baca tak nak komen ke ??






Thanks For Reading

No comments: