Wednesday, 28 September 2011

Tahan makan 15 sudu lada ??

Assalamualaikum

Korang suka pedas tak ? Cuba try , boleh tahan tak ?
Erk .. ni bukan tajuk nak buat kontest ye. Harap maklum. 
Aku punya nak tulis pertandingan yang dilakukan oleh classmate aku yang memang bijak.
Bijak ke ? For sure lah !

Sebenarnya, aku pon tak berapa faham kenapalah pertandingan begini diadakan. Namun,memang tidak dapat di nidakkan bahawa kengkawan aku memang genius lake.
Boleh pulak terfikir pasal pertandingan ni

Lelaki VS Perempuan.

Dan pemenangnya for sure lelaki. Cepat betul dorang makan.
Aku masih lagi tak faham macam mana taste  bud dorang boleh tahan.
Siapa menang dapat RM5 .. berbaloi ke ?

Ni bukan kes berbaloi or not. Mengikut kata kawan2 aku yang dorang nak have fun.
Sedih jugak rasa tak dapat menikmati have fun dorang tu.
Redha yang taste bud aku taK kuat.

p/s : Ada sorang kawan aku cakap makan lada boleh mengurangkan daya ingatan. Para penghafaz al-quran
tidak digalakkan makan benda cili ni. Betul ke ??
Aku dah try search dekat google tapi tak jumpa ...

Kalau korang ? Ada berani ?

Thanks For Reading

3 comments:

Nini Hartini said...

x pernah dgr pula pasal kurangkan daya ingatan tu.. errr rasanya ramai je hafiz dr negeri sembilan w/pn di sana popular masak pedas. hehe

ehh baru follow awak, geng kidal kan? hehe

Ayu Aurora said...

hehe .. mmg sy kidal pon :)

FarDiey Hana said...

deyy ! buat entry pasal aku ?! aiyoyo .. mung tengok belacha pun menangis .. tapi enjoy je ~