Monday, 19 September 2011

True Love Or Attraction



Welcome guys …

Entri kali ni taklah panjang. Cuma nak sedarkan aku dan sekelilingnya. Untuk memastikan hati. Jangan buat main perkara ni. Orang yang bertunang dan nak ke jinjang pelamin pon serba salah. Hah ! Memang bahaya.



Betul ke aku sanggup hidup semati dengan dia ni ? SEBAB tu ada yang sampai putus tunang.
Betul ke boyfriend atau kekasih korang cinta sejati korang ? yang korang puja selama ni. Yang korang serahkan segala nya pada dia orang.  Pasti ?

Ok, sebenarnya hati kita sering terkeliru di antara dua.

1.      Tarikan yang ada pada seseorang
2.      Betul suka ‘si dia’ walaupun tak perfect.

Attraction

Suka seseorang sebab dia hansem,kacak, sweet and everything looks perfect. Terserempak dekat Midvalley or what. Terlanggar macam dalam cerita Hindustan. Buku bertaburan dan tersentuh tangan time kutip barang. Konon cinta pandang pertama lah. Terus jatuh suka. Padahal dalam hati doom ..doom .. berdebar sakan.
‘Owh smartnye dia !’ …

Lebih lagi kalau remaja freshie cam aku ni. Ehem .. hehe. Mungkin sekarang couple sana sini. Belum tentu hidup semati. Beria lah kata, I LOVE YOU.. kalau dorang tu tak hansem, nerd .. nak ke korang couple dengan ‘si dia.. ??

INGAT ! Belum tentu orang yang hansem,yang dipuja puji sekarang akan kekal hansem sampai ke dewasa. Sebab itu lah cari cinta sejati. ‘Si dia’ hansem atau tak, hudus ke korang still sayang. 



True Love

Setiap hari terserempak dekat perpustakaan. Mamat tu pulak nerd nak mampos. Spek mata tebal. Seluar tinggi tapi dalam diam korang adore him. Sebenarnya dalam bentuk begini lebih senang nak tahu korang IN TRUE LOVE or mainan setan.

OR ……. Korang memang tetiba jatuh hati walaupun dia tu imperfect. Nak kata smart tak smart. Bagi orang lain biasa-biasa je. Nothing special tapi in your eyes, he’s the perfect man in this world !!

Amboi .. memang lebih-lebih tapi itulah true love. Suka dia bukan kerana fizikal. Hanya terdetik  tiba-tiba.

Ok, itu untuk dua category ..

Act. Susah nak pastikan betul atau tidak korang mencintai dia ataupun hanya mainan syaitan. Tanda-tanda orang TRUE LOVE ni ialah : jeng.. jeng..jeng

Feel lonely when his not around ….

Setiap hari Nampak batang hidung dia. Tiba-tiba dia balik kampung ke, demam ke. Rasanya sunyi je hari ini … Jadi takde mood. Tiadalah lagi penawar duka serta pembakar semangat. Terasa separuh dari diri ini lumpuh. Betul –betul rindukan dia. * anggap je lah orang tu tak tahu yang korang suka kt dia *

Jeolous when see him talking to other girl

Tak semena-mena mood , muka berubah 100% apabila tengok dax laki yang korang minat tu tengah buat discussion dengan perempuan lain. Korang pon tak tahu kenapa tapi rasa sakit hati sangat.

Bagai ditusuk sembilu tajam .. ewah ~ haha .. macam tu lah nak diibaratkan.

Sebenarnya ada beberapa lagi tandanya.. Tapi setakat  ni itu jela yang aku kemukakan...

See you when i see you ....




Thanks For Reading

No comments: