Thursday, 15 September 2011

Tutorial Background ( Minima Template Only )

Assalamualaikum ...
sejak try pakai minima ni .. aku dah jadi galokgatalgedikgedebe  nak buat tuto pasal minima.
haha .. kenkunun terer lah pakai template ni. Apa-apa pun, nak try pakai minima ??


Kalau belum download minima ni boleh pergi ke tuto saya yang INI ....


Log In > Design > Edit Html
Tekan ctrl+f dan cari body {


 Copy dan paste kan kod di bawah ni di BAWAH kod body {



background:$bgcolor;
Background-image:url(URL BACKGROUND);
background-repeat: repeat;
background-position:Center center;
background-attachment:Fixed;
margin:0;
color:$textcolor;
font:x-small Georgia Serif;
font-size/* */:/**/small;
font-size: /**/small;
text-align: center;
}
Yang warna Biru tu boleh diubah ... untuk letak url background dia.


Jadi tak ?? Jadi ? ! alhamdulillah.. sebenarnya ada lagi steps kena buat.


Tapi mengikut pengalaman aku , kod ni sahaja sudah cukup. Tapi kalau still tak jadi


boleh pergi ke  ..........


CREDITS :Hanistwisties


Thanks For Reading

No comments: