Friday, 14 October 2011

Kenapa kau gedik ??

Assalamualaikum

Serious sedih tengok manusia cam ni. Setelah ber-blogwalking tadi , aku dapat idea nak tulis pasal ni. 
Gedik itu umum. Gedik is more focus to girl. Semua perempuan gedik. Kau gedik ? Aku gedik tau ! auww

Tapi ada gedik yang melampau. Kadang-kadang ada orang tiba-tiba datang mood gedik , time red flag or what. But over-gedik ni memanjang aja gediknya , manja nye. Kau setiap hari red flag ke ? Ayoyo ..

So berdasarkan apa yang aku dah search dekat google. Banyak jugak point yang aku dapat. Aku memang tak berapa pakar nak classified seseorang tu gedik or not. Ilmu pun setaraf air yang cetek.

Kenapa orang jadi gedik ?

Tarik perhatian 

Most of it begitu lah . Rasa sunyi je hari dia bila takde orang puji dia ke. Mengorat dia ke. Cara percakapan dengan lelaki kebanyakkannye manja gituu ' Awak hansem dari biasa lah I tengok ' .....
 Aku pon nak try gedik sikit lah. " Ko nak kena penumbuk ? " . Owwhh .. gediknya aku ..

Terasa diri itu HOT gituuu 

Bahayanya ... Aku pon hot ! Hot temper .. haha.. okey ! serius balik. Bila terasa diri itu popular, terlampau jelita , terlampau cantik. Sekaligus mengubah diri kita. Cara percakapan orang yang terasa dirinya begitu hot selalu cakap macam ni. " I memang cantik. Tak payah la you nak mempersoalkannya taw ! " 

Lebih kurang begitu lah. Kalau nak lebih gambaran tengok cerita KLIK astro 611 .. begitu Amanda begitu jugalah gediknya. Aku suka tengok Amanda tu. Jadi pulak dia bawak watak gedik gituuuu.

Diri itu gedik semulajadi

Ada orang memang dah diri dia .. Itulah dia. Tak boleh dipertikaikan. Tapi aku rasa gedik semulajadi dengan gedik yang baru lahir ni lain. Gedik naturally lebih kepada MANJA. Manja tak bermaksud suka menggoda or what. Dah itu perwatakannya. So redha lah kan.

Tapi ada jugak dia jadi gedik faktor persekitaran. Maybe anak tunggal , family kaya-raya .. Nak apa semua dapat. Once masuk secondary school , semua yang nak semua mesti dapat.


Walaupun gedik ni menyakitkan hati. Rasa berbulu je bulu mata melihat. Tapi ada part yang best kawan dengan perempuan gedik. Gedik's girl pon ada kebolehannya. Kalau orang tu gedik , dorang terer berfesyen, make up and so on . Orang lain pon reti hape. Aku pon reti tapi aku bukan expert.

Tak kiralah dengan siapa pon kita berkawan. Mereka kawan kita dan tetap kawan kita. Okey ! 
" Kawan aku gedik. Tak nak lah kawan. "  Eh, elakkan begitu ye. Nampak sangat kawan tak ikhlas. Unless memang kau tak sehati sejiwa. Itu lain..

Orang tak gedik ada kekurangan .. orang yang gedik pon ada kekurangan. Tak semestinya orang gedik itu tak baik dan tak semestinya orang yang tak gedik tu baik. 
* dah sah ayat kelingss 

p/s : Kau sentap-mak ?? Okey , sorry 

Most of points aku dapat dari Belog Anis Madu .. Tapi aku amik sikit dan eloborate sendiri. Banyak jugak point dia dekat sini.






Thanks For Reading

1 comment:

lovelywa said...

nk gedik biar bertempat..moleh gitu?? ;p