Tuesday, 24 May 2011

❤ Favicon ❤

Oke2..!Sekarang ni aku nak ajar korg pasal favicon pulak.
Favicon ni bende ape..??Korg tau tak..Kalau yang tak tau,favicon tu yg cam logo kecik kat link kita tu.
Wah..!Comel 2..!!Comel kan..??

Oke.Sekarang ni go on lah ye dengan objektif kita ni.
Mula-mula :
Design >> Edit html
guna ctrl+f untuk search kod dekat bawah ni.
<b:skin><![CDATA[/*
Pastu copy code dekat bawah ni dan letak di ATAS kod yang korg carik tadi.
<link href='URL image anda' rel='shortcut icon' type='image/gif'/>
Pastu korg letak lah gambar apa2 yang korg nak.
Save.Kalau nak selamat.Preview dulu..!
Hohoho..Kalau tak jadi pula,inform kat saya tau.(UNTUK MEMPERBAIKI TUTORIAL NI,takut tersalah taip ke)


Thanks For Reading

2 comments:

NuraynaDiba said...

salam,thnkz 4 that info...
btw sorry gner gbr yg smer coz ayna dh x tau nk gner gbr per smer x muat bsr sgt... : (

Nurul Idayu said...

oke je..:)