Tuesday, 24 May 2011

Tutorial Scroll Box


Harini memandangkan cuti.Exam mid year pon dah habis..YAHOO!Dan dekat kampung pon sekarang ni nothing to do.SO,harini aku merajinkan dir tolong korg eh..?Jangan risau,ikhlas ni tapi jangan lupa credit tau.
Tahu tak scroll box tu apa..?
Ni hah contohnya...

Kalau korg nak buat dekat sidebar.
Design => Add a gadjet => HTML/javascript
Korung just paste kan kod ni

<div style="width:400px;height:100px;overflow:auto; ">
Apa-apa jela yang korung nak letak
</div>

So dekat ruangan yang 'apa-apa jela' tu korg nak letak gambar ke apa ke :h:
Note :
Height dengan width tu boleh diubah ikut kesesuaian
Bila dah selesai.Save..!!Hohoho..tengok jadi ke tak.Kalau tak jadi bagi tau eh...
Mana lah tahu saya tersalah tulis.


Thanks For Reading

No comments: