Monday, 11 July 2011

Cis...ada orang buat muka sombong

Naik je kereta on the way nak balik rumah. Adik aku a.k.a baby ( 1 tahun lebih ) tu buat muka sombong. Ceh,aku tahu,budak tu tak de mood lah tu nak gocoh ngan aku. Maybe panas kot. Menyampah sungguh.. Aku cakap ke buat budak tu terkejut ke dia buat derk. Tiba-tiba teringat lah pulak sesorang yang sombong gok kot kat kelas aku. Sapew erk…?? Aku cam lupa je namanya. Maklumlah,dia agak pasif dikelas. Nak remember pon payah. Tak gitu..?

Balik je terus rushing buat powerpoint. Mak oit..cikgu bagi masa 1 hari Je. Mujur berkumpulan. Mak aku pulak tak caya dah aku buat kerja sekolah ni. Setiap 1 jam mak aku mesti cakap ::

Mak : Hah ! Bukak blogger lah tu.

Fore sure lah aku tak ngaku. Bukan tipu tapi memang tak bukak. Lepas habis siap kerja ni baru aku bukak. Cuma aku tulis dulu la dalam Microsoft word. Bukak je terus copy paste. Simple and mudah…
Hmmmm..sedapnya bau..! hah..mak aku goreng cekodok lah pulak senja ni. Tapi dapat respons yang tak berapa baik gitu.

Mak : Ingatkan dah tak ingat nak makan. Main je tau.

Aku pon dengan penuh penghayatannya terang balik dekat mak aku. Aku minta tolong ayah aku bantu tapi ayah aku pon buat derk gitu.. Cisss…nasib2.
Dan sekarang ni kerja power point dah siap. Harap rakan seperjuangan lain pun dah siap jugak lah ye J
harap-harap tak banyak typing error  ...

……SEE YOU WHEN I SEE YOU……

Thanks For Reading

No comments: