Thursday, 4 August 2011

Tutorial Pasang Iklan Percuma Di Blog

Assalamualaikum kepada pembaca Islam. Kali nI Idayu nak buat tuto pasal yang pasang iklan tuh.

azieyaty tanya macam mana nak pasang iklan dekat blog orang.

* ni contoh iklan *

Berminat nak letak iklan ni ?? oke jom ikut cara-caranya

Mula-mula jom melancong ke > Sini < > Sini <

Lepas tu korang DAFTAR


Lepas DAFTAR .. korang kena log in. Tapi make sure pergi dekat email korang dulu. Dia hantar noti dekat email korang
Bila dah log ini. Cari 'IKLAN UNTUK 5jam/10jam bla..bla..bla
macam dalam gambar ni


Nanti diorang akan kasi pilihan dekat korang. Ikut sahaja arahannya. Nanti deme akan bagi kod iklan itu


Untuk pengguna Blogspot
Dashboard > Add Gadget > Html/Javacsript
Paste kan sahaja kod yang tela diberi.

Untuk wordpress. Maaf .. saya tak tau  .. sooryy

SAVE . DONE
Senang dan mudah kan ??
So jom ramai-ramai pasang iklan dekat blog ! 

p/ss : Aikk.. komen lah sikit  :__:




Thanks For Reading

No comments: