Monday, 26 September 2011

Why : Orang benci I FOLLOW YOU , YOU FOLLOW ME BACK okey ?

Assalamualaikum

I dah follow you , you follow me back okeh ??

Bagi sesiapa yang gemar menulis ayat sebegini , kau tahu kenapa orang tak berapa suka ? Kalau jumpa blogger yang cam aku tak kisah asal tak lebih-lebih takpe. 
Guaner kalau jumpa blogger yang memang anti-gila ayat ni.

Biasanya blogger yang dah MANTOP ni espiacially, dorang tak kan layan benda remeh temeh ni.
Satu unfollow, beribu follow. 
Mereka hanya akan follow kalau rasa blog tu best, informatif dll
So aku nak  bagi tahu bagi sesiapa yang tidak tahu.
Ini aku tulis selepas walking dan jogging serta bertanya kepada MR Google .

Mendesak

Ayat tu cam mendesak la. Why not you say 
" Saya follow eh blog awak yang chantex ni. Klu rajin do visit me okey =D "

So apa lagi. Kalau guna ayat tu, sedap lah sikit tuan blogger membacanya. Tak gitu. Takde lah rasa tension nak visit back. Kalau korang pakse seseorang itu untuk follow kau hanya untuk tambah bilangan follower, lepas tu dah tak datang balik. Even nama blog kau pon tak melekat dekat kepala. Baik tak payah.

Tidak ikhlas .. yeke ??

Adakah anda follow blog dia hanya nak suruh mengharapkan dia follow awak balik ?? Most of us ingat orang follow kita sebab blog kita bagus, entri best, mantop. So, actually ikhlas tak ni nah follow ?
Better say ikhlas .. erh yeke ??

Nampak sangat lah tak ikhlas kalo camtu. Tak payah bagi tau pon dah tau.

Not worth !!

Berbaloi ke kalau blogger follow blog korang sebab dipaksa. Datang dan pergi tak kembali. Adakah berbaloi mereka sanggup follow blog korang apabila korang tulis ' i follow you, you follow me back k ' .
Bak kata orang ganu ni dok degih pong .. not worth pon.. unless blog korang memey banyak tuto yang mantop. Best jugak rasanya nak follow dengan ikhlas..

Setakat ni.. tu je la yang Ayu jumpa. Ada sesiapa nak tambah sikit ?? Give me your opinion. 
And ada sesiapa yang terasa nak bangkang or sokong apa yang aku tulis ni tak ??

p/s : oitt .. tak nak gado2 ye  =D

see you when  i see you ...


Thanks For Reading

No comments: