Wednesday, 4 May 2011

Aku Redha Jela


Hallo mollow follow guys..apa khbar..??
Eh lupe.Assalamualaikum ( bagi muslim )
Sebagai pengenalan
Kena redha bak kata Cikgu T S.
Korg tau tak..??tau tak yang…
Tak pe lah..Tak nak tahu suda.
Aku by hook or by crook.Memang sure bebenor lah kena pindah ni.
Jap.Aku nak flashback bpew kali dah aku pindah.
1997-2000 (Sarawak)
2000-2003(Kluang,Johor +Johor Bahru)
2004-(Selangor)
2004 PERTENGAHAN-2006(Ampang,KL)
2007 3BULAN(Selangor)
2007-2009(Negeri Sembilan)
2010-2011(Terengganu)
Now 2012---… ??? (KL/Selangor)
So,hidup aku penuh dengan migrasi orp..sedih nya
Aku mula2 dah pujuk mak aku.Lembut hati mak aku.Tapi sehari je bertahan.Mak aku kata banyak masalah akan timbul kalau kiterg dop pindah.
Ayah aku pon satu,asal lah mintx praktikal kt KL,klu dekat Kuantan tak payah aku pindah sekolah.Lah tahun depan aku PMR..wah..!Aku amik 9A’s tau.
Tapi mak aku kte,klu tak jumpe sekolah yg berdekatan ada b.arab.Aku kena amik 8A’s je..mama…cediy dull..Yelah,aku dah bagi tau awal2 aku tak nak asrama.So kena lah carik sekolah biasa yang ada arab..
Ayah aku lagi ganas..Nak pujuk adik aku punya pasal.Ayah aku kte klu pindah and e-book adik aku kena pulangkan..Ayah aku beli netbook.Aku pulak dpt laptop..Pergh..Pastu mak aku kte yg klu pindah..Ayah aku akan baiki aircond dlm bilik aku.
Tidur ber-aircond lah aku ntt..cewah..~mmg honestly..Kat KL umah aku much better dari kt sini cox kt sini just rumah sewa.Buadd apa sewa yg mahal2 kan.. ?
So.Aku kena pindah.
Bye geng zombies.Maaf dipinta..~10 jari disusun.Anyway,sy bagi warning.Aku tengah struggle pekse half ni.Watch out..Nantikan kedatangan Idayu..Hahahaha
Aku mungkin akan pindah selepas raya.Tapi aku tak tau lah aku amik pekse akhir tahun kt siniey ke tak..Cox aku kena bersaing merebut kelas first kt KL nanti.Satu benda yang teramat lah aku bimbang ialah KAWAN.pergh,,aku ingt lagi
Yeah,aku kn dulu warga kl..so aku tau lah guaner nak carik kawan kat snew..memang payah.Dlu waktu aku sekolah dekat Selangor 3 bulan,1 bestfriend pon aku takde.Just classmate jela..Sedihnya
Dari segi family,shopping mopping aku rsew mmg aku suke just dari sekolah jela payah.Cikgu ny garang..Aku ingat lagi wkt aku sekolah rendah dlu.
BAD MEMORIES AND I HATE TOO REFRESH IT BACK.
Hohoho..Ya Allah,permudahkanlah urusan hamba mu ini.
**********see you when i see you***************


Thanks For Reading

2 comments:

DoRaEmoN LuRvE said...

alaa, idayu.. mmg kene pindah gak ker?? btw, awk elok2 ek dkt sane nanti. do the best. x yah lah pindah awal2. pindah rrr tahun depan. x pon x yah pindah terus. duk je sini.. :(

Nurul Idayu said...

insyaalah :)